این فصل بر روابط بین بزرگسالان جوان و والدین آنها از دیدگاه جوانان متمرکز است. برای بسیاری از سؤالات، از جوانان 18 تا 34 ساله خواسته شد که به یک والدین خاص فکر کنند (اگر بیش از یک والدین زنده داشته باشند). به این ترتیب، آنها به جای تلاش برای تعمیم در مورد والدینی که ممکن است با آنها روابط متفاوتی داشته باشند، می توانستند پاسخ های ملموس تری بدهند
برای ارتباط با روانشناس مرد در تهران اینجا کلیک کنید.
از جمله یافته های کلیدی:
- اکثر جوانان (59٪) می گویند که رابطه آنها با والدینشان عالی یا بسیار خوب است. و اکثر آنها (69٪) می گویند که می توانند خود واقعی خود در اطراف والدین خود باشند - اما این دیدگاه ها بسته به اینکه در مورد مادر یا پدرشان پاسخ می دهند به طور قابل توجهی متفاوت است.
- 31 درصد از جوانان می گویند که برای حمایت عاطفی به شدت به والدین خود متکی هستند. در حالی که حدود یک چهارم از بزرگسالان جوان (26٪) می گویند که والدینشان برای حمایت عاطفی به شدت به آنها متکی هستند، دختران احتمالاً این را در مورد مادران خود می گویند.
- اکثر جوانان می گویند حداقل گاهی اوقات برای مشاوره در مورد موضوعات مختلف، از شغل و امور مالی گرفته تا سلامت جسمانی، به والدین خود مراجعه می کنند. سهام نسبتاً کوچک اختلافات مکرر با والدین خود را گزارش می دهند.
- بزرگسالان جوان به طور مرتب با والدین خود در تماس هستند: 61٪ می گویند که با والدین خود پیامک می دهند و 46٪ می گویند که چند بار در هفته یا حداقل یک بار در روز با آنها تلفنی صحبت می کنند یا با آنها چت تصویری می کنند.
چگونه جوانان رابطه خود را با والدین خود ارزیابی می کنند
بزرگسالان جوان به طور کلی در مورد رابطه خود با والدین خود مثبت هستند: 32٪ آن را عالی توصیف می کنند و 28٪ دیگر می گویند بسیار خوب است، 23٪ می گویند خوب است و 18٪ می گویند منصفانه یا ضعیف است.
بزرگسالان جوان بیشتر احتمال دارد که بگویند رابطه آنها با مادرشان عالی یا خیلی خوب است (63%) تا اینکه این را در مورد پدرشان بگویند (53%). بیشتر این امر توسط زنان جوان انجام می شود که به احتمال زیاد هنگام پاسخ دادن به مادرشان به رابطه خود نسبت به پدرشان امتیاز بالایی می دهند. هیچ تفاوتی بین مردان جوان در رتبه بندی رابطه با مادر یا پدرشان وجود ندارد.
آیا بزرگسالان جوان احساس می کنند می توانند خود واقعی خود در کنار والدین خود باشند؟
اکثریت بزرگسالان جوان (69٪) می گویند که می توانند خود واقعی خود را در همه یا بیشتر اوقات در کنار والدین خود باشند. حدود دو نفر از هر ده نفر (19%) می گویند که می توانند این کار را بعضی اوقات انجام دهند و 11٪ می گویند که به ندرت می توانند خود واقعی خود باشند یا هرگز.
بزرگسالان جوان بیشتر احتمال دارد بگویند که می توانند خود واقعی خود باشند در همه یا بیشتر اوقات در اطراف مادرشان تا اینکه این را در مورد پدر بگویند (73٪ در مقابل 64٪). باز هم، این بیشتر توسط زنان جوان انجام می شود، که به طور قابل توجهی بیشتر احتمال دارد بگویند که می توانند خود واقعی خود باشند تا در مورد پدرشان پاسخ دهند (74٪ در مقابل 61٪). در این سوال در بین مردان جوان تفاوت معناداری وجود ندارد.
افراد جوان در سنین 18 تا 34 سال تقریباً به همان اندازه می گویند که می توانند خود واقعی خود در تمام یا بیشتر اوقات با والدین خود باشند. اما تفاوت قابل توجهی بین مسنترین و جوانترین گروه در مورد اینکه همیشه خود واقعی آنها هستند وجود دارد : 37 درصد از افراد 30 تا 34 ساله این را میگویند، در حالی که 26 درصد از افراد 18 تا 24 ساله این را میگویند. -قدیمی ها حدود 32 درصد از افراد 25 تا 29 ساله همین را می گویند.
جوانان چقدر احساس می کنند که والدین خود را می شناسند؟
ما همچنین از بزرگسالان جوان پرسیدیم که چقدر احساس می کنند والدین خود را فراتر از نقش والدین خود می شناسند. حدود نیمی از بزرگسالان جوان (48٪) می گویند که فکر می کنند والدین خود را بسیار یا خیلی خوب می شناسند. 37 درصد دیگر می گویند که والدین خود را تا حدودی خوب می شناسند و 15 درصد می گویند که آنها را خیلی خوب یا اصلاً نمی شناسند.
بزرگسالان جوان هنگام پاسخ دادن به مادرشان بیشتر از زمانی که در مورد پدرشان پاسخ می دهند بگویند که والدین خود را بسیار یا خیلی خوب می شناسند (51٪ در مقابل 42٪).
حمایت عاطفی، به گفته بزرگسالان جوان
وقتی از آنها پرسیده شد که چقدر برای حمایت عاطفی به والدین خود متکی هستند، 31 درصد از بزرگسالان جوان می گویند که این کار را تا حد زیادی یا به اندازه کافی انجام می دهند. سهم مشابهی (29٪) می گویند که برای حمایت عاطفی به والدین خود تکیه می کنند و 40٪ می گویند که زیاد یا اصلاً به آنها اعتماد ندارند.
زنان جوان بیشتر از مردان جوان می گویند که برای حمایت عاطفی تا حد زیادی به والدین خود متکی هستند (35٪ در مقابل 27٪).
در این سوال از نظر گروه سنی تفاوت معناداری وجود ندارد. افراد جوان در دهه 30 زندگی خود به اندازه آنهایی که در اواخر نوجوانی و اوایل دهه 20 زندگی می کنند، می گویند که برای این نوع حمایت حداقل تا حد زیادی به والدین خود متکی هستند.
آنچه بزرگسالان جوان در مورد اینکه چقدر والدینشان برای حمایت عاطفی به آنها متکی هستند، می گویند
وقتی از والدینی که برای حمایت عاطفی به آنها تکیه میکنند، سؤال میشود، 26 درصد از بزرگسالان جوان میگویند که والدینشان تا حد زیادی به آنها متکی هستند، در حالی که 31 درصد میگویند که این کار را تا حدی انجام میدهند. بقیه بزرگسالان جوان (43٪) می گویند که والدینشان برای حمایت عاطفی زیاد یا اصلاً به آنها متکی نیستند.
بزرگسالان جوان بیشتر به احتمال زیاد می گویند که والدینشان هنگام پاسخ دادن در مورد یک مادر حداقل تا حد زیادی به آنها اعتماد می کنند تا یک پدر. حدود یک سوم (35٪) از بزرگسالان جوان می گویند که مادرشان تا حد زیادی به آنها اعتماد می کند، در مقایسه با 12٪ که در مورد پدرشان همین را می گویند.
زنان جوان بسیار بیشتر از مردان جوان می گویند که والدینشان برای حمایت عاطفی بسیار یا مقدار زیادی به آنها متکی هستند (34٪ در مقابل 18٪). وقتی به کسانی که در مورد مادر پاسخ میدهند، این موضوع بیشتر قابل توجه است: 44٪ از زنان جوان میگویند که مادرشان برای حمایت عاطفی به شدت به آنها متکی است، در حالی که یک چهارم مردان جوان همین را میگویند.